Kezdőoldal :: Hong Kong XTAR® termékeink – a kézzel fogható high-tech

Hong Kong XTAR® termékeink – a kézzel fogható high-tech

A Hong Kong XTAR a prémium Li-ion akkumulátorok, okostöltők és LED kézilámpák világszerte ismert, gyorsan fejlődő specialistája. A vállalatot még csak 2007-ben alapították, de mára 120 országban van jelen – köztük az Akku-Elem Kft. hivatalos partnereként Magyarországon is!

Ugrás az XTAR termékekre!
Ugrás az összes XTAR termékre!

A Hong Kong XTAR-nak, iparági különlegességként, saját kutatás-fejlesztési részlege és önálló gyára van. Az így felhalmozott technikai tudás és a független k+f kapacitások lehetővé teszik a cég számára az önálló és folyamatos termék-innovációt. Ennek is köszönhető, hogy az XTAR számos céggel áll hosszú távú partneri kapcsolatban a világ minden tájáról eredeti termékek, tartozékok gyártására, főként a búvárkodás, szabadtéri sportok, biztonsági szolgálatok, hivatásos rendfenntartás, orvosi és ipari kiegészítők szakterületein. Igazi startup lévén, az XTAR már az alapítása pillanatától fogva csakis kompromisszumoktól mentes high-tech termékeket állított elő. A sokévnyi intenzív kutatómunka és innováció eredményeképpen ma már több mint 30 bejegyzett technológiai szabadalom tulajdonosai. Magas szintű belső minőségellenőrzési rendszerüknek köszönehtően termékeik rendelkeznek az összes fontos európai és amerikai műszaki hitelesítési tanúsítvánnyal (CE, RoHS, EMC, UV és LVD tanúsítványok). Gyártási folyamatuk végén, forgalmazás előtt minden terméküket gondosan tesztelik.

Az XTAR termékeket egyedivé teszi kiemelkedő anyaghasználatuk, gyártási és összeszerelési minőségük és elegáns, mással összetéveszthetetlen megjelenésük. Az XTAR immár több, mint 10 éve jelenti a megbízható prémium minőséget az energiatárolás és a hordozható világítás piacán. A cég fennállása óta kizárólag a prémium Li-ion akkumulátorok, Li-ion töltők és aktív igénybevételű LED-lámpák fejlesztésével foglalkozik – mint mondják, szakmai elhivatottságból fejlesztenek csupán ilyen szűk termékportfóliót. Ennek köszönhető, hogy az XTAR mérnökei az egyes termékek tervezésekor minden részletre oda tudnak figyelni; szerintük a legapróbb részletek is jelentősen megkönnyíthetik a felhasználó dolgát, ha jól „ki vannak találva”.

Az XTAR márkát és a cég műszaki koncepcióját 2006-ban találták ki, 2007-ben alapították meg a Shenzhen XTAR Co., Ltd.-t, amely 2009-ben lépett ki a világpiacra, Hong Kong XTAR néven. 2014-ben kezdte meg a termelést saját gyáruk a Hongkonggal határos Sencsen városban, Kína „szilícium-völgyében”. 2016-ban nyerte el a cég mostani arculatát és új szlogenjét: Power in your hands – Erő, amit a kezében tart!

XTAR® lámpák

Az önálló mikroprocesszoros vezérléssel ellátott XTAR kézilámpák mindenféle világítási igényt kielégítenek. Fényforrásukat a óriásteljesítményű ledek évtizedek óta meghatározó szakértője, az amerikai Cree cég szállítja. A Cree ledek különlegessége, hogy egyetlen csipről sugároznak nagy erejű, akár több száz, ezer lumenes fényáramot, lényegében végtelen üzemidővel (50 000 óra). Az XTAR lámpák tökéletes fénysugarát a különlegesen edzett, 99,9%-os tisztaságú, tükröződésgátló technológiával ellátott lámpaüvegek biztosítják.

Az XTAR lámpák háza egy a repülőgépiparban használt, különösen ellenálló alumíniumötvözetből, a 6N01-ből készül. A felhasználói élményt és az élettartamot is növeli, hogy ezeknél a lámpáknál nem a hagyományos mechanikus, hanem a mágneses elven működő, ún. reed-kapcsolókat alkalmazzák. Az ergonómiát tovább javítja az eszközök okosan kialakított hőelvezető dizájnja is, ami a túlhevülés ellen óv. Az XTAR lámpák kézi összeszereléssel, egyedi sorszámozással készülnek.

Különös figyelmet szentelt a gyártó a takarékos energia-felhasználásra: ezt szolgálja az akkumulátor nyomtatott áramköri (PCB-elektronika) vezérlése és védelme, illetve az abba foglalt újgenerációs, ún. MOSFET tranzisztor kapcsolók. XTAR lámpáink üzemeltetéséhez főleg az XTAR saját fejlesztésű Li-ion akkumulátorait ajánljuk – mindazonáltal, lámpáink többsége többféle elemmel vagy akkumulátorral is működik, azonos világítási minőség biztosítása mellett.

Termékcsaládunk minden lehetséges világítási helyzetre kínál megoldást:

  • kézi keresőreflektorok – óriási fényerővel
  • taktikai lámpák – távkapcsolási lehetőséggel ellátva
  • sportlámpák – különleges ergonómia, strapabíró kivitel
  • búvárlámpák – 100 m-es mélységig, extrém működési idővel

Lámpáinkat önállóan vagy kiegészítőivel együtt, szettben is forgalmazzuk.

XTAR® töltők

Az XTAR 2010-ben kezdte el a Li-ion akkumulátor-töltők fejlesztését, és rögtön 1, 2 és 6 csatornás, állandó töltőáramot és feszültséget nyújtó modellekkel álltak elő (MP1, WP2 (ma WP2S), WP6). A következő években megjelentek az USB kimenettel ellátott, valamint az állítható töltőáramú modellek, majd 2013-ban az első LCD-kijelzős típus, a VP1. Még ebben az évben elkészült az XTAR első olyan négycsatornás töltője, ami csatornánként képes 1 A-rel tölteni, az XP4. A következő modell, a VP2 elsőként tölti az összes fajta Li-ion elemakkut, beleértve a 4,35 V cellafeszültségű típusokat is.

2015. elején jelent meg az XTAR VC4, ami immár valódi univerzális töltőként, Li-ion és Ni-MH akkumulátorok töltésére egyaránt alkalmas, önműködő típusfelismeréssel. Ugyanez év nyarán került ki a gyárszalagról a VC2 Plus, ami már időzítő-visszaszámláló funkcióval is rendelkezik. Ezután új területre lépett az XTAR: piacra dobták első USB-töltőadapterüket, a hatcsatornás SIX-U U1-t, ami szlotonként akár 2,4 A-es töltésre is képes. Az utóbbi években kézhez kapott VP4 Plus Dragon töltőnk pedig már-már inkább egy miniatűr akkumulátorszerviz, semmint pusztán töltő: akkufrissítő és tesztelő funkciókkal is fel van szerelve!

Az XTAR akkumulátortöltők az alkumentes csúcstechnológiát és a megbízható működést képviselik: termékeink között Li-ionos és univerzális töltéshez használható modelleket is talál, amik saját mikroprocesszoros vezérléssel vannak ellátva, és az eszközön található kijelző segítségével mindig leolvashatók róluk az aktuális és pontos villamossági adatok. Töltés alatt az akkumulátorok folyamatos, többszintű védelem alatt állnak, a töltöttségi szint folyamatos követhetősége mellett. A kimenő töltőáram ereje manuálisan állítható.

Az XTAR töltőkkel a legkülönfélébb típusú és méretű Li-ion akkumulátorok, valamint adott esetben a nikkel-fém-hidrid (NiMH) technológiával készült termékek is tölthetők. 1, 2, 4 vagy 6 töltőfészekkel ellátott modelleket egyaránt kínálunk. Termékeink áramforrása lehet a házi elektromos hálózat, USB-bemenet, autós szivargyújtó vagy akár egy külső akkumulátor is.

XTAR® akkumulátorok

Li-ion akkumulátoraink
Ugrás a Li-ion akkumulátorokhoz!

Az XTAR akkumulátorok a legerősebb és legtartósabb Li-ion technológiával, kis belső ellenállással ellátva készülnek. A fejlesztés középpontjába a kiemelkedő ciklusállóságot és a hosszú élettartamot helyezte a gyártó. A nagy gondossággal és odafigyeléssel gyártott XTAR akkumulátorok saját elektronikai biztonsági rendszerrel (PCB) vannak ellátva, ami megvédi termékeinket a túlhevüléstől, rövidzárlattól, túltöltéstől vagy túlmerítéstől, extrém esetben a robbanástól is.

A XTAR akkumulátorok az alábbi méretekben készülnek:

  • 14500 Li-ionos akkumulátor
  • 16340 Li-ionos akkumulátor
  • 18350 Li-ionos akkumulátor
  • 18650 Li-ionos akkumulátor
  • 18700 Li-ionos akkumulátor
  • 26650 Li-ionos akkumulátor

Magyarországi képviselet

Ismerkedjen meg személyesen a minőségi XTAR® termékek világával budapesti, Váci úti boltunkban! (1132 Bp., Váci út 60-62.)

Viszonteladóknak

A Hong Kong XTAR® regisztrált magyar vezérképviselete az Akku-Elem Kft (1132 Bp., Váci út 60-62.) Ha Önnek biztonsági, rendvédelmi, horgász-, vadász- stb. boltja van, és XTAR® termékek viszonteladására vállalkozna, várjuk árajánlat-kérését az alábbi e-mail címre.

Elérhetőségünk viszonteladó partnereink számára: nagyker@xtarlight.hu

Támogatói program

Az Akku-Elem Kft. a XTAR® termékek magyarországi képviseleteként kiemelten támogatja azon hivatásos és civil szervezeteket, akik közszolgálati (közbiztonsági) vagy szabadidős, rekreációs tevékenységük során hivatásszerűen használják a XTAR® minőségi termékeit.

További részletekért kérjük, keresse fel hivatalos márkaképviseleti oldalunkat: www.xtarlight.hu

 

Ajándékutalvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz