AKKUELEM Blog

Hallókészülék-elem: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

2024.04.16 14:25
akku-elem.hu
Hallókészülék-elem: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Hallókészülék-elemre minden halláskárosodástól szenvedőnek szüksége van, azonban az eszközhöz megfelelő elem kiválasztása során több szempontot is figyelembe kell venni. De hogyan választhatjuk ki az ideálisat?

Ebben a bejegyzésben hozunk néhány tippet, amelyek hasznosnak bizonyulnak a hallókészülékhez illő elem kiválasztása előtt. Valamint megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat, amelyekről a vásárlás előtt semmiképp sem szabad megfeledkezni.

Hallókészülék-elem: miért van rá szükség?

A megfelelő hallókészülék-elem gyakorlatilag nem más, mint egy speciális gombelem, melyet kifejezetten ezekhez a készülékekhez terveztek. Az eszközök tökéletes működéséhez elengedhetetlen, hogy kizárólag erre a célra gyártott, speciális elemet használjunk.

Ezek kiválasztása azonban nem feltétlenül egyszerű feladat, hiszen ma már tengernyi lehetőség áll rendelkezésre. Rengeteg márka közül választhatunk, amelyek egytől egyig kimagasló élettartamot és megbízható működést ígérnek. De hogyan találhatjuk meg ezek között a megfelelőt?

Mennyire fontos a minőség?

Először is lényeges, hogy mindig jó minőségű, márkás elemet válasszunk. Ne spóroljunk a nívón, hiszen a hallókészülék egy olyan eszköz, amely esetében a megbízható működés létfontosságú. 

Lehetőleg válasszuk mindig a piacon ismert, megbízható gyártó termékét. Az (el)ismert márkanév ugyanis nemcsak a hatékonyságra, de a hosszú távú, stabil működésre is garanciát jelent. Jó megoldás lehet például egy Panasonic elem, amelynek gyártóját nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatnunk, aki kicsit is jártas az elektronikai eszközök terén.

Mikor és hogyan kell elemet cserélni a hallókészülékben?

A legtöbb hallókészülék esetében pontosan tudni fogjuk, hogy mikor lesz szükség elemcserére. Ezeket az eszközöket ugyanis a gyártó úgy tervezte, hogy alacsony frekvenciájú sípoló hangot adjanak ki, amikor az elemek merülni kezdenek. Ha ezt a hangot halljuk, nyissuk ki a készülék elemtartó rekeszét, és cseréljük ki a régi, elhasznált elemeket.

Az, hogy a hallókészülékhez vásárolt energiaforrás mennyire lesz tartós, leginkább attól függ, milyen típusú, minőségű és teljesítményű elemet vásároltunk, illetve milyen gyakran használjuk a készülékünket. Egyes darabok könnyen feladhatják már néhány nap után is, míg mások közel egy hónapig is garantálják a hatékony működést.

 

A hallókészülék elemek speciális Cink-Levegő elemek. Azért különlegesek mert a működésükhöz elengedhetetlen a levegő. Az új elem behelyezése előtt távolítsuk el a fedő matricát az elem aljáról. Ezzel juttatjuk levegőhöz az elemet. Fontos, hogy a behelyezés előtt hagyjuk “levegőzni” 10 percig. Ezzel elősegítve hogy maximális legyen az élettartama. A matricát kizárólag akkor távolítsuk el, amikor az elemet be is tennénk a készülékbe. A matrica nélkül tárolt elemek használatok nélkül is lemerülhetnek.
Fontos tudni, hogy a hagyományos elemekhez hasonlóan a hallókészülékekhez gyártott elemek is veszélyes hulladéknak számítanak, melyeket újra kell hasznosítani, illetve lényeges, hogy a szakemberek megfelelően “ártalmatlanítsák” őket. Éppen ezért az elhasznált elemet nem szabad a szemetesbe dobni.

Honnan érdemes beszerezni?

Manapság a hallókészülék-elem olyan dolog, amit gyorsan és egyszerűen, az interneten is megvásárolhatunk. Webshopunk kínálatában sok egyéb dolog mellett a hosszú élettartamú, megbízható, stabil minőséget garantáló hallókészülék-elemek is elérhetők. Üzletünk online rendelés esetén a gyors kiszállítást is garantálja.

Amennyiben bizonytalan abban, hogy milyen elemet kellene választania, keressen minket bátran elérhetőségeink bármelyikén. Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, és segítenek Önnek abban, hogy kiválaszthassa az igényeinek minden szempontból megfelelő terméket.

Személyes átvétel

Azonnali és ingyenes

Percrekész készletezési rendszerünknek köszönhetően a személyes átvételre rendelt termékeink nagy többségét még aznap vagy legkésőbb másnap már át is veheti budapesti, Váci úti központi üzletünkben. Tágas eladótérrel és négy állásos pulttal várják Önöket szakképzett eladóink, akik válaszolnak a kérdéseikre, vagy kérésre szaktanácsot adnak. Termékeink átvehetők Budán, Bocskai úti üzletünkben is.
További információ

Házhoz szállítás

Házhoz jön a kényelem

Inkább otthon maradna? Webáruházunkban a délelőtt leadott rendelések nagy többségét még aznap átadjuk szerződéses futár partnereink valamelyikének, akik másnap ki is szállítják Önnek a termékeket. Weboldalon vagy telefonon követheti nyomon rendelése útját, és bármekkora össz-tömegű rendelését kézbesítjük!
További információ

Szállítás csomagpontra

Teljes szabadság

Ha akkor és ott akarja átvenni termékeinket, amikor és ahol Önnek éppen a legegyszerűbb, javasoljuk, hogy szállíttassa csomagpontra a rendelését! Ez az átvételi mód ötvözi a személyes étvétel és a házhoz szállítás előnyeit: egy Önhöz közel eső helyen juthat hozzá termékünkhöz, és akkor veszi át, amikor akarja, nem kell futárral egyeztetnie. Szállító partnereink akár 1 munkanapon belül eljuttatják az árut az átvételi pontra.
További információ

argep.hu olcsobbat.hu shopmania.hu